fbpx
Het online leren platform van HeelHollandFotografeert
IEDERE DAG EEN STAP VERDER IN JE FOTOGRAFIE

Welke software heb ik nodig voor de cursus

Voor de cursus Lightroom en voor de cursus Photoshop heb je software nodig. Ik leg je hier uit welke software ik gebruik en welke jij nodig hebt om mee te kunnen doen aan deze cursus.

Lightroom

Ik gebruik bij de cursus Lightroom de software ‘Adobe Lightroom Classic’. Deze cursus is overigens ook te volgen als je Lightroom 5 of Lightroom 6 hebt. In de gratis te volgen les 2 van deze cursus leg ik uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende versies. Maar ik zet het hier ook even kort neer:

Lightroom 5 en Lightroom 6 zijn te gebruiken en dit zijn versies die niet meer door Adobe worden ondersteund. Dit zijn versie van de software waarbij je éénmalig voor moet betalen. Met andere woorden, deze software werkt en blijft werken. Maar er komen geen updates voor en als je dus een nieuwe camera aanschaft kan het zijn dat de RAW foto’s van die camera niet werken met die versie van Lightroom. Ik raad je Lightroom Classic aan (zie hieronder) als je start met Lightroom. Maar als je deze versie hebt en het werkt bij jouw hoef je zeker geen nieuwe versie aan te schaffen en kan je de online cursus gewoon volgen. Wil je toch Lightroom 6 aanschaffen, dan kan dat hier. (LET OP, Lightroom 6 is helaas niet meer te koop…)

Lightroom Classic is de opvolger van Lightroom 6. Deze versie is op basis van een abonnement bij Adobe. Je betaalt dus maandelijks (net als bij netflix en spotify) een bedrag om de software te gebruiken. Je kan dan altijd de nieuwste versie en nieuwste opties gebruiken. Lightroom Classic is een programma waar jij zelf zorgt voor het opslaan van je foto’s. Deze versie heeft de meeste opties en is mijn advies om te gebruiken.
Een voordeel van het aanschaffen van deze versie is dat je Lightroom (de cloudversie, zie hieronder) én Photoshop er bij ‘krijgt’. Dit wordt het fotografielidmaatschap genoemd

Lightroom is de online cloud versie. Als je deze versie van Lightroom aanschaft (ook abonnement) dan worden je foto’s in de Adobe Cloud gezet (Standaard heb je 1 terabyte opslagruimte). Je kan dus jouw foto’s overal bekijken en bewerken, mits je een internetverbinding hebt. Lightroom is nog wel een beetje een uitgeklede versie van Lightroom Classic met minder opties.

Hoe dan Lightroom Classic of Lightroom (de cloudversie) schaffen?
Ga naar deze pagina van Adobe en kies je optie. Kies voor het Fotografie abonnement van €12,09 per maand en kies je lidmaatschap. Betalen doe je met een creditcard. Heb je geen creditcard, dan is het ook via de bank mogelijk in combinatie met een PayPal account. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

  • Het Fotografielidmaatschap (20GB) is de versie waarbij je de Classic versie (mijn aanbeveling) aanschaft. Je betaalt hier €12,09 per maand. Je krijgt in dit abonnement ook nog als extra Photoshop én Lightroom (Cloudversie) met 20GB cloudruimte.
  • Het Lightroom CC-lidmaatschap (1TB) is de versie waarbij je de Cloud versie aanschaft.  Je betaalt hier €12,09 per maand
  • Het Fotografielidmaatschap (1TB) is de versie waarbij je de allebei de versies aanschaft. Je betaalt hier €24,19 per maand

Photoshop

Ik gebruik bij de cursus Photoshop voor Fotografen de versie Photoshop. Dit is de nieuwste versie die je ‘krijgt’ bij het fotografenlidmaatschap (20GB) van Adobe. Dit abonnement kost €12,09 per maand. Je krijgt dan niet alleen Photoshop, maar ook Lightroom Classic en Lightroom CC met 20GB opslagruimte.

Het is mogelijk om de cursus Photoshop voor Fotografen te volgen met een eerdere gekochte versie van Photoshop. Je zal enkele kleine verschillen zien bij de lessen. De nieuwste versie van Photoshop werkt nu eenmaal op sommige plaatsen wat handiger en sneller (natuurlijk). De basis is echter al jaren hetzelfde en ik kan me voorstellen dat je als je Photoshop in het verleden al aan hebt geschaft je niet nog een keer wil betalen voor een lidmaatschap.

Overigens kan je Photoshop ook als los programma aanschaffen, ook dat is een lidmaatschap. Maar dit is niet aan te raden omdat dit een duurdere optie is (€24,19 per maand in plaats van €12,09) dan het fotografielidmaatschap waar je ook de beschikking hebt over Lightroom…

Hoe dan Photoshop in het fotografielidmaatschap aanschaffen?
Ga naar deze pagina van Adobe en kies je optie. Kies voor het Fotografie abonnement van €12,09 per maand en kies je lidmaatschap. Betalen doe je met een creditcard. Heb je geen creditcard, dan is het ook via de bank mogelijk in combinatie met een PayPal account. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

  • Het Fotografielidmaatschap (20GB) is de versie waarbij je Lightroom Classic CC én Photoshop CC (mijn aanbeveling) aanschaft. Je betaalt hier €12,09 per maand

Photoshop en Lightroom

Je ziet, als je het Fotografielidmaatschap van Adobe aanschaft, dan heb je zowel Lightroom als Photoshop. Twee programma’s waarmee je alles kan doen wat betreft fotografie-nabewerking. Wil je beide programma’s leren kennen? Dan is de combinatie van deze cursussen aan te bevelen. Je krijgt dan ook nog een leuke korting als je ze beide tegelijk aanschaft.

Over HeelHollandFotografeert

Bij HeelHollandFotografeert vind je alles om een betere fotograaf te worden. Dat kan met klassikale cursussen op locatie of zoals hier met de verschillende online cursussen .

Hoofdstraat 40
4484CG, Kortgene
06-23756042
leren@HeelHollandFotografeert.nl
BTW: NL001755773B95 KVK: 20168420

Over HeelHollandFotografeert

Wil je in contact komen met Mischa, vul dan het contactformulier in.

Ons beleid aangaande cookies en privacy staat op deze pagina.

Onze klanten waarderen ons! De deelnemers beoordelen HeelHollandFotografeert met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 bij Trustpilot
top
Op alle inhoud van deze website rust het auteursrecht van HeelHollandFotografeert  

Stel Menus in in het Admin Paneel

×

Hallo!

Klik hieronder om een whatsapp-chat te beginnen of stuur een mail via het contactformulier

× Heb je een vraag?