fbpx
Het online leren platform van HeelHollandFotografeert
IEDERE DAG EEN STAP VERDER IN JE FOTOGRAFIE

sRGB versus AdobeRGB

sRGB versus AdobeRGB

Jan Torfs is dé expert als het gaat om kleurbeheer. In deze video legt hij perfect uit wat de verschillen zijn tussen sRGB en AdobeRGB. Waarschijnlijk kan je beide opties instellen op je camera. Welke neem je dan? Het korte antwoord is dat Adobe RGB het beste profiel is van deze twee, maar dat is zeker niet het volledige antwoord. Je moet echt weten wat de valkuilen zijn als je zomaar voor alles AdobeRGB gebruikt. Na deze video weet je exact wat je moet doen, waarom en wanneer.

 

Je ziet: Een foto maken is één, maar zorgen dat die foto overal hetzelfde uitziet is twee. Jan Torfs werkt al 25 jaar bij een bedrijf waar kleur ontzettend belangrijk is. Deze kennis heeft hij perfect vertaald naar de fotografie. Er is veel over kleurbeheer te vinden als je rondkijkt op het internet. Veel van die kennis is gefragmenteerd, in een vreemde taal, verouderd of te simplistisch. En een verkeerd kleurbeheer geeft je als fotograaf frustraties en onnodige kosten. Daarom is het verstandig om dit op orde te hebben. Jan Torfs werkt samen met de grote namen in deze kleurenindustrie. Maar hij gelooft niet zomaar alles. Hij test het, en test het nog een keer. In deze cursus legt hij de principes uit van kleurbeheer en hoe jij zelf je kleurbeheer optimaal in orde krijgt. Daar heb je natuurlijk wat zaken voor nodig, maar ook dat legt hij uit. Hij laat zien hoe het moet, maar hij motiveert je ook om het zelf te doen, zelf te ervaren. En dat zie je verderop in deze cursus kleurbeheer voor fotografen.

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 

Over HeelHollandFotografeert

Bij HeelHollandFotografeert vind je alles om een betere fotograaf te worden. Dat kan met klassikale cursussen op locatie of zoals hier met de verschillende online cursussen .

Hoofdstraat 40
4484CG, Kortgene
06-23756042
leren@HeelHollandFotografeert.nl
BTW: NL001755773B95 KVK: 20168420

Over HeelHollandFotografeert

Wil je in contact komen met Mischa, vul dan het contactformulier in.

Ons beleid aangaande cookies en privacy staat op deze pagina.

Onze klanten waarderen ons! De deelnemers beoordelen HeelHollandFotografeert met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 bij Trustpilot
top
Op alle inhoud van deze website rust het auteursrecht van HeelHollandFotografeert

Stel Menus in in het Admin Paneel